Mededelingen:

 • 04 maart:   geen clubavond vanwege carnavalssluiting.


 • Geplande activiteiten in de komende maanden:
  • speelavonden  tot en met week 16 van 2019.
   Aan- en afmeldingen voor de ladder a.u.b. via e-mail goclub.eindhoven@gmail.com voor zondag 19:00u voor een tijdige indeling.

  • 18 februari:  Open Avond: Iedereen die kennis wil maken met de club en/of de spelregels wil leren is welkom. Deze avond is gratis!
   Plaats: ontmoetingscentrum 't Bellefort.
   Aanvang: vanaf 20.00 uur.

  • vanaf 25 februari:  Start van beginnerscursus. (kosten: 24 euro voor zes avonden)
   Na de cursus mag men twee maanden lang gratis op proef aan de laddercompetitie deelnemen. Daarna kan men beslissen of men lid wordt van de club.

   promo

   Go is een Aziatisch spel dat de meeste mensen kennen van de kruiswoordpuzzel. Volgens een legende is het ongeveer 4000 jaar geleden in China ontstaan, toen een Chinese keizer zijn minister opdracht gaf iets te bedenken om zijn zoon wat slimmer te maken. De regels van het spel zijn erg eenvoudig, eenvoudiger dan die van schaken en dammen. Toch heeft het spel een enorme diepgang en is het erg spannend, en veel complexer dan schaken of dammen. Pas in 2016 lukte het een computerprogramma om de wereldkampioen Go te verslaan. In Japan is het spel populair door de manga Hikaru no Go. Voor filmpjes zie go.startpagina.nl .

   Go wordt gespeeld op een bord met 19 horizontale en 19 verticale lijnen. Om het te leren kan men beter beginnen op een kleiner bord 9 x 9 of 13 x 13. Bij Go begint de speler met zwart door een steen te zetten op een van de kruispunten van het bord. Daarna speelt wit, dan zwart enzovoorts. Zo ontstaan ketens die gebieden gaan omsingelen. Tevens bestaat de mogelijkheid om stenen van de tegenstander te vangen door ze helemaal in te sluiten. Ieder leeg omsingeld punt en iedere gevangen steen levert een punt op. Wie aan het eind van het spel de meeste punten heeft,wint de partij.

   Tijdens de open avond zullen de spelregels worden uitgelegd en zal er gelegenheid zijn te oefenen. De spelregels kunnen ook geleerd worden via www.leergo.nl en www.321go.org .
   Bij voldoende belangstelling start vanaf 25 februari een beginnerscursus van 6 weken.


  Doorlopende activiteiten:
  • Laddercompetitie.


  laatste update: 19/02/2019