Geplande activiteiten in de komende maanden:
 • speelavonden  tot en met week 40 van 2019.
  Aan- en afmeldingen voor de ladder a.u.b. via e-mail goclub.eindhoven@gmail.com voor zondag 19:00u voor een tijdige indeling.

 • Estafette-go op maandag 9 september
  Bij estafette-go spelen 2 teams van 3 tot 7 spelers (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) tegen elkaar, waarbij telkens na een vooraf bepaald aantal zetten een andere speler aan het bord komt te zitten. Bijzonder aan onze variant van estafette-go is dat de bord-partij door beide teams via KGS gevolgd kan worden, en dat er dus teamoverleg mogelijk is voordat de volgende speler naar het bord gaat. Daardoor is dit een extra leuke en leerzame vorm van team-go.
  Als het je leuk lijkt om mee te doen, meld je dan aan bij Nicole tijdens een clubavond of via e-mail. Op grond van het aantal aanmeldingen wordt de grootte van de teams bepaald en worden de deelnemers zo evenwichtig mogelijk over de teams verdeeld. We hopen op een grote opkomst!

 • 23 september:  Open Avond: Iedereen die kennis wil maken met de club en/of de spelregels wil leren is welkom. Deze avond is gratis!
  Plaats: ontmoetingscentrum 't Bellefort.
  Aanvang: vanaf 20.00 uur.

 • vanaf 30 september:  Start van beginnerscursus. (kosten: 24 euro voor zes avonden)
  Na de cursus mag men twee maanden lang gratis op proef aan de laddercompetitie deelnemen. Daarna kan men beslissen of men lid wordt van de club.

  promo

  Go is een Aziatisch spel dat de meeste mensen kennen van de kruiswoordpuzzel. Volgens een legende is het ongeveer 4000 jaar geleden in China ontstaan, toen een Chinese keizer zijn minister opdracht gaf iets te bedenken om zijn zoon wat slimmer te maken. De regels van het spel zijn erg eenvoudig, eenvoudiger dan die van schaken en dammen. Toch heeft het spel een enorme diepgang en is het erg spannend, en veel complexer dan schaken of dammen. Pas in 2016 lukte het een computerprogramma om de wereldkampioen Go te verslaan. In Japan is het spel populair door de manga Hikaru no Go. Voor filmpjes zie go.startpagina.nl .

  Go wordt gespeeld op een bord met 19 horizontale en 19 verticale lijnen. Om het te leren kan men beter beginnen op een kleiner bord 9 x 9 of 13 x 13. Bij Go begint de speler met zwart door een steen te zetten op een van de kruispunten van het bord. Daarna speelt wit, dan zwart enzovoorts. Zo ontstaan ketens die gebieden gaan omsingelen. Tevens bestaat de mogelijkheid om stenen van de tegenstander te vangen door ze helemaal in te sluiten. Ieder leeg omsingeld punt en iedere gevangen steen levert een punt op. Wie aan het eind van het spel de meeste punten heeft,wint de partij.

  Tijdens de open avond zullen de spelregels worden uitgelegd en zal er gelegenheid zijn te oefenen. De spelregels kunnen ook geleerd worden via www.leergo.nl en www.321go.org .
  Bij voldoende belangstelling start vanaf 30 september een beginnerscursus van 6 weken.


Doorlopende activiteiten:
 • Laddercompetitie. De najaarsladder start dit jaar op 12 augustus.


laatste update: 20/08/2019